با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی انجام می شود؛

تثبیت کانون‌های فرسایش بادی در ماسه‌زارهای خوزستان

نماینده موسسه جهاد نصر در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: کانون های فرسایش بادی در ماسه زارها و تپه های ماسه روان منطقه شمال غرب خوزستان تثبیت می شود.

نماینده موسسه جهاد نصر در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: کانون های فرسایش بادی در ماسه زارها و تپه های ماسه روان منطقه شمال غرب خوزستان تثبیت می شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نادرقلی ابراهیمی عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی و نماینده موسسه جهاد نصر در ستاد توسعه زیست فناوری در زمینه تثبیت کانون های بحران ریزگرد جنوب کشور، گفت: استفاده از مالچ های زیستی دیگر طرحی است که در کانون های بحران جنوب کشور اجرا خواهد شد که این طرح برای تثبیت کانون های فرسایش بادی در ماسه زارها و تپه های ماسه روان منطقه شمال غرب خوزستان در تپه های الله اکبر، تپه ه میش داغ و منطقه شوش اجرا خواهد شد.

وی بیان کرد: یکی از کانون های فعال ریزگرد، تپه های مذکور هستند که حدود 400 تا 450 هکتار از اراضی جنوب کشور را شامل می شوند که برای اجرای این طرح در تپه ها قصد داریم از مالچ های زیستی تولیدی شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.
نماینده موسسه جهاد نصر در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی تصریح کرد: در طرح تثبیت ریزگردها به کمک مالچ های زیستی اقدام به کشت تلفیقی پشت گیاهی و پشت درختی خواهیم کرد و بدین وسیله دانش و فناوری تثبیت با مالچ زیستی و پوشش گیاهی مقاوم به منطقه را اجرا می کنیم.

وی افزود: مالچ های زیستی یا جایگزین مالچ های نفتی خواهند شد و یا برای کمک به مالچ های نفتی در تثبیت کانون های بحرانی ریزگردها مورد استفاده قرار می گیرند.

ابراهیمی ادامه داد: این کار در جنوب کشور بسیار ارزشمند خواهد بود زیرا هم به ایجاد اشتغال در مراکز بحرانی جنوب کشور کمک می کند و هم معضل ریزگردها را رفع خواهد کرد.

به گفته وی با توجه به وفور زه‌آ‌بهای کشاورزی در این منطقه که بالغ بر 3 میلیارد متر مکعب است به کمک صنعتی شدن این طرح می توانیم اشتغالزایی را در منطقه افزایش دهیم.

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Z7md