برگزاری اولین سمپوزیوم تولید و صادرات خاویار و مشتقات آن، بیم‌ها و امیدها

"اولین سمپوزیوم تولید و صادرات خاویار و مشتقات آن، بیم‌ها و امیدها" به منظور بررسی چالش‌های این حوزه با موضوع تولید، توزیع و مصرف‌ خاویار و محصولات جانبی و مشتقات آن جهت حفظ امنیت غذایی، محیط زیست و مدیریت سبز، فرهنگ‌سازی و اعتمادسازی با صدور گواهی، پایش محصول و ردیابی محصولات کشاورزی به مدت یک روز در 16 بهمن ماه سال 1399 در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.

مجری شبکه محصول سالم از طرف معاونت علمی ریاست جمهوری تصریح کرد:  این سمپوزیوم در راستای تبیین و بررسی چالش‌های پیش روی مدیریت زنجیره تامین محصولات گواهی شده سالم و ارگانیک و ترویج و فرهنگ‌سازی حوزه مصرف و حفظ محیط زیست و امنیت غذایی با تآکید بر یکی از ارزشمند ترین محصول ملی ما برنامه ریزی شد که می تواند در دنیا ضمن درخشش نام ایران ارز آوری قابل توجهی داشته باشد.
در ادامه دکتر شهریار اسلامی‌تبار دبیر علمی سمپوزیوم خاویار گفت: همچنین هوشمندسازی تولید، خدمات، لجستیک، بازار و فروش خاویار گواهی شده، کشاورزی پایدار و سالم و بهره‌وری ، توسعه تولید محصول سالم گواهی شده با هدف صادرات از دیگر موضوعات مورد بررسی در این سمپوزیوم است.
وی توسعه تولید، توزیع و مصرف‌غذای سالم و امنیت غذایی،  محیط زیست و مدیریت سبز،  فرهنگسازی و اعتمادسازی با صدور گواهی، پایش محصول و ردیابی این محصول ارزشمند را، برای مصرف داخل و صادرات یکی از مهمترین راهکارهای پیش روی این صنعت دانست. 
در ادامه شایسته گفت: ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که چند سالی است بر روی موضوع سالم‌سازی محصولات کشاورزی و ارتقای کیفیت تغذیه تمرکز کرده است در تلاش است با راه‌اندازی شبکه محصول سالم، فعالیت‌های این حوزه را سامان‌داده و بهره وری تولید را بالا ببرد.
به گفته وی، این شبکه به افزایش اعتماد مردم به سلامت محصولات و ترویج سبک زندگی سالم منجر خواهد شد. شبکه محصول سالم با مشارکت شرکت‌ها و گروه‌های کنشگر و تاثیرگذار بر زنجیره تامین محصولات سالم به طور داوطلبانه تشکیل شد.
وی اضافه کرد: با توجه به رویارویی با ویروس کرونا، بالا بردن سیستم ایمنی مردم از اولویتهاست و همانطور که ژل رویال، عسل ارگانیک، زعفران مرغوب ایرانی با قیمتهای مشابه خاویار به سفره مردم رسیده است امیدواریم این محصول پر خاصیت هم در خدمت سلامت مردم به سفره ها افزوده شود.
پیش از این ستاد شمس توانسته است بیش از ۲۰۰ عضو حقیقی و حقوقی در زنجیره تولید تا مصرف را گرد هم آورد و بیش از ۱۰ هزار مخاطب در حوزه مصرف محصولات سالم گواهی شده را شناسایی و سازماندهی کند.
موضوعاتی که سخنرانان در این سمپوزیوم به آن پرداختند بدین شرح است:
تولید و صادرات خاویار و مشتقات آن با تاکید بر امنیت و سلامت غذایی
سیاست توسعه ماهیان خاویاری در کشور
خاویار ایران، تاکیدی بر حفظ کیفیت و برند جهانی
تجارت جهانی خاویار
تنظیم‌گری و تمرکز راهبری توسعه صنعت آبزیان کشور
نظارت بر سلامت عمومی محصولات
مشکلات ناشی از خوراک، دارو و مکملها و... افزایش هزینه ها و اجاره بستر و....
پیشنهاد ردیابی محصولات خاویاری و مشتقات آن از مزرعه تا سفره
 
کلمات کلیدی
//isti.ir/Z7Aq