با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، معاون علمی و فناوری رییس جمهور برگزار گردید

رونمایی از 4 داروی مهم ضدسرطان و ضد دیابت

مراسم رونمایی از چهار دستاورد مهم دارویی، با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیر ستاد توسعه زیست فناوری برگزار گردید. در این مراسم از دو داروی ضد سرطان بسیار مهم و گران قیمت رگورافنیب و سورافنیب و همچنین دو داروی پرکاربرد آمپاگلیفلوزین و داپاگلیفلوزین، مخصوص بیماران دیابتی رونمایی شد.

 

 

 

 

 

مراسم رونمایی از چهار دستاورد مهم دارویی، با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیر ستاد توسعه زیست فناوری برگزار گردید. در این مراسم از دو داروی ضد سرطان بسیار مهم و گران قیمت رگورافنیب و سورافنیب و همچنین دو داروی پرکاربرد آمپاگلیفلوزین و داپاگلیفلوزین، مخصوص بیماران دیابتی رونمایی شد.

تامین نیاز همه بیماران سرطانی کشور با واردات نمونه خارجی این داروهای حیاتی، یک میلیارد دلار هزینه در پی داشت؛ امری که امکان دستیابی بیماران نیازمند را سلب می نمود. اکنون با تلاش محققین ایرانی، تولید این داروها با هزینه ای کمتر از 5 درصد در کشور انجام خواهد شد.

داروی رگورافنیب یک داروی مهم در روند درمانی بیماران سرطان روده، معده و کبد است که تا کنون تنها در کشور آلمان تولید شده است. این دارو جزء داروهای بسیار گران قیمت است که یک بسته 28 عددی آن در بازار جهانی به قیمت 5870 دلار (نزدیک به 82 میلیون تومان با احتساب دلار آزاد) به فروش می رسد. در حالی که نسخه ایرانی این دارو، با کیفیتی مشابه و یا حتی بهتر از داروی آلمانی، تنها به قیمت 5 درصد نمونه خارجی قابل فروش است. این دارو، اولین بار در سال 2012 به بازار عرضه شده است و محققان ایرانی توانسته اند پس از 7 سال، به تکنولوژی پیچیده تولید این دارو دست پیدا کنند.

سورافنیب نیز در درمان سرطان پیشرفته کبد، کلیه و تیرویید کاربرد دارد و تا کنون تنها در دو کشور آلمان و آمریکا به قیمت 4880 دلار (نزدیک به 68 میلیون تومان با احتساب دلار آزاد) تولید می شده است. نمونه با کیفیت این داروی مهم نیز از این پس با قیمتی کمتر از یک دهم قیمت جهانی، در بازار ایران قابل دسترس خواهد بود. دو داروی فوق در دسته داروهای ضد نئوپلاسم، مهارکننده تیروزین کیناز و مهارکننده فاکتور رشد اندوتلیال عروقی جای می گیرند.

 

داروی ضد دیابت آمپاگلیفلوزین، نخستین داروی ضد دیابت در جهان است که نرخ مرگ و میر بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. این دارو پیش تر تنها در انحصار آلمان و آمریکا بوده که از این پس، ایران نیز به عنوان سومین تولید کننده این دارو در جهان شناخته می شود. داروی ضد دیابت داپاگلیفلوزین نیز، یک داروی درمان دیابت شیرین نوع 2 است که ایران بعد از انگلستان، موفق به تولید آن شده است. قیمت این دو دارو در بازار داخلی، تنها کمتر از 2 درصد نمونه خارجی آن خواهد بود. این داروها در گروه داروهای مهار کننده ناقل سدیم-گلوکز نوع 2 دسته بندی می شوند. گفتنی است، دو داروی فوق در سال 2014 به بازار ارائه شده اند و ایران با فاصله تنها 5 سال موفق به تولید این داروهای پر کاربرد شده است.

 

وزیر بهداشت با اشاره به دو برنامه وزارت بهداشت برای پیشگیری و درمان سرطان گفت: ما تلاش می کنیم تا گره های تولید دارو در داخل را باز کنیم.دکتر سعید نمکی در مراسم رونمایی از چهار داروی ضد سرطان و ضد دیابت با بیان اینکه سیاست مان در وزارت بهداشت حمایت از تولید داخلی است، اظهار کرد: به هیچ وجه اجازه واردات مواد اولیه که قابلیت تولید درکشور را دارد نخواهیم داد. البته این شیوه حمایت از تولید داخل یک همبستگی ملی را می طلبد و نظام بانکی ساختار اجرایی و غیره باید در سطح ملی به یکدیگر کمک کرده و به طور جدی حمایت را به عرضه در سطح ملی تبدیل کنند.وی با اشاره به رونمایی دو داروی ضدسرطان گفت: وزارت بهداشت در حوزه سرطان دو برنامه دارد؛ اولین برنامه ما بحث پیشگیری از ابتلاء از سرطان از طریق تغییر شیوه زندگی مردم است. زیرا در حال حاضر شیوع بیماری های سرطان و سایر بیماری های غیر واگیر زیاد شده است. بنده زمانی که معاون بهداشتی بودم توفیق ایجاد اداره بیماری های غیر واگیر را داشتم که البته حضرات بعد از چندی آن را جمع کردند و امروز دوباره پا گرفته است. در آن زمان برایم مسلم بود که اگر از مشکلات 6 بیماری مسری و واگیر دار آن زمان عبور کردیم به تله بیماری های غیر واگیر خواهیم افتاد که هزینه های بیشتری دارند.وزیر بهداشت ادامه داد: دومین برنامه ما در حوزه سرطان، ساخت داروهای مورد نیاز این بیماری در داخل کشور است که امروزه سه درصد از داروهای وارداتی ۲/۵ برابر کل هزینه های تولید داخلی دارو به کشور هزینه تحمیل می کند.

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZYT1