رویداد «زیست فناوری و مهندسی ژنتیک، گامی به سوی آینده»

رویداد «زیست فناوری و مهندسی ژنتیک، گامی به سوی آینده» صبح امروز، ۲۳ آذرماه ۱۴۰۲ توسط انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد باهمکاری پارک علم و فناوری یزد برگزار شد.

رویداد «زیست فناوری و مهندسی ژنتیک، گامی به سوی آینده» صبح امروز، ۲۳ آذرماه ۱۴۰۲ توسط انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد باهمکاری پارک علم و فناوری یزد برگزار شد. 
 
در این رویداد که به مناسبت گرامیداشت روز بیوتکنولوژی برگزار شد، محمدحسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری پیرامون موضوع زیست مهندسی سخنرانی کرد.
 
ایشان با اشاره به نقش ستاد توسعه زیست فناوری در اکوسیستم اقتصاد زیستی گفت: 
وظیفه ما هموار کردن مسیر برای نخبگان و دانشمندان و همچنین تلاش برای خلق فرصت جهت بهبود اقتصاد دانش بنیان در سطح کلان است. 
دکتر متالهی گفت: لازم است سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی را به سمت شرکت‌های کوچک دانش بنیان ببریم و ضمن استفاده از تجربیات بخش خصوصی، ایده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را به سوی توسعه بیشتر و صنعتی شدن سوق دهیم. 
دبیر ستاد زیست فناوری ادامه داد: 
شرکت‌های دانش بنیان در مسیر توسعه با چالش های زیادی مواجه‌اند. از جمله راهکارهای معاونت علمی برای کمک به توسعه شرکت‌های کوچک معافیت‌های مالیاتی، معافیت‌های بیمه‌ای، خدمات مشاوره‌ای و ... می‌باشد. 
ایشان با تاکید بر تلاش برای کاهش فاصله دانشگاه و‌صنعت گفت: 
پارک‌های علم و فناوری بسترهای مهمی برای توسعه ایده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که این روزها با ایجاد فضای مناسب‌ و نزدیک به دانشگاه تا حد زیادی فاصله دانشگاه و صنعت را کاهش داده‌اند و باعث حرکت منابع انسانی، بخصوص دانشجو به سمت اقتصاد دانش بنیان شده‌اند.
دبیرستاد توسعه زیست‌فناوری با اشاره به ابزارهای معاونت علمی و فناوری در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: 
مهم‌ترین و بارزترین ابزار مالی معاونت علمی و فناوری، حمایت از قانون جهش تولید دانش بنیان  است. بر طبق این قانون اگر محرز شود که تمام هزینه های یک شرکت صرف تحقیق و توسعه همان شرکت شده است، آن شرکت می‌تواند از نرخ ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی بهره‌مند شود. این درحالیست که در اکثر کشور های دنیا نرخ معافیت مالیاتی مشابه حداکثر ۳۰ درصد می‌باشد. 
ایشان با تشریح نسل‌های مختلف زیست شناسی گفت: 
پس از سال ۷۴ میلادی که دنیا وارد نسل دوم زیست شناسی شد، مسیر بیوتکنولوژی از تولید الکل توسط مخمر ها به نسل بعد یعنی فناوری انتقال داده ژنتیکی رسید. امروز که صحبت از گزاره‌هایی مانند ساخت موجود زنده است باعث ایجاد یک مفهوم جدید به نام زیست مهندسی شده که به معنای طراحی مهندسی در مسیر زیستی می‌باشد و جهان امروز به میزان زیادی تحت تاثیر زیست مهندسی قرار دارد. 
 
در پایان، دکتر متالهی خاطر نشان کرد که: کشور زمانی در مسیر پیشرفت قرار می‌گیرد که باوجود مشکلات، مسیرهای مناسب و منتهی به رشد و‌توسعه را پیدا کنیم و‌ با تلاش و پشتکار در این مسیر گام برداریم. در جهان سالانه شاهد اثرگذاری ۴ تریلیون دلار در حوزه بیوتکنولوژی هستیم که این موضوع منجر شد تا کشورهای زیادی با تکیه بر این مهم، در مسیر توسعه بیوتکنولوژی گام بردارند و ما نیز با تکیه بر توانایی محققان و دانشمندان سرزمینمان و با کار گروهی نیازمند ورود جدی به این عرصه هستیم، چرا که زیست فناوری یکی از فاکتورهای موثر بر استقلال و پیشرفت کشور می‌باشد.
کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Z8xx